Lesene igrače

Pisano obarvani vlakci in vagoni iz lesa

Otroški svet je treba primerno popestriti tudi z igračami. A vsaka igrača ni primerna za vsakega malčka. Pri nakupu igrač in drugih izdelkov za otroke je v prvi vrsti treba najprej upoštevati starost. Eden od ključnih dejavnikov naj bo tudi material in oblika samega izdelka. Lesene igrače so bile od nekdaj zelo priljubljene, v zadnjih nekaj letih pa takšne igrače celo postavljajo na sam vrh najboljših in najprimernejših igrač.

A tudi pri izbiri lesene igrače je treba paziti na marsikaj. Še preden kupite prikupno pobarvano igračo iz naravnega materiala, dobro premislite, ali lahko vašemu otroku prinese kaj koristnega na področju njegovega razvoja. Takšno lastnost morate tudi sicer vedno upoštevati, ne glede na to, za kakšen material igrače gre. Med lesene igrače z velikim doprinosom zagotovo sodijo leseni vlakci, ki jih je moč videti skoraj v vsaki otroški sobi pa tudi izven nje.

Vesela lokomotiva s pisanimi vagoni

Vlakci iz lesa naravnost obožujejo prav vse otroke. Seveda še posebej tisti, ki so živo pisano obarvani. Takšna igrača praviloma vključuje lokomotivo, vagone in tračnice. Tudi slednje so lahko izdelane iz lesa.

Leseni vlakci v različnih barvah
Pisani leseni vlakci

S pomočjo lesenih vlakcev lahko na zelo zanimiv pa tudi izjemno intelektualni način otrokom približate prometno ureditev. Naučijo se, kako poteka promet na železnici, kdo upravlja vlak, kje vstopajo potniki, kje s zaščiteni prehodi ter podobno.

Spoznavanje različnih prometnih predpisov in ureditve

Leseni vlakci tudi med strokovnjaki veljajo za najboljši primer igrače, ki je dolgo obstojna, vizualno privlačna, zanimiva in namenjena igri za oba spola. S pomočjo vlakcev iz lesa lahko malčki učinkovito spoznajo najrazličnejše predpise v prometu ter ureditve. Izvedo tudi, da morajo na primer za potovanje plačati karto.

Leseni vlakci in tirnice
Leseni vlakci z dodatki

Otroci z lesenimi vlakci spoznavajo različna okolja, situacije pa tudi morebitne nevarnosti na poti. Skozi igro s prikupnimi vagoni in lokomotivo se torej lahko odlično naučijo, kaj je pravilno vedenje v prometu in kaj ni.

Igrače iz lesa se prenašajo iz generacijo v generacijo

Z izbiro lesene železnice ne nazadnje lahko prihranite kar nekaj denarja. Če je v vaši družini več otrok različnih starosti, so leseni vlakci več kot odlično darilo. Takšna igrača se tudi sicer zelo uspešno prenaša iz roda v rod. Osnovi model igrače pa lahko brez težav vedno nadgradite z dodatnimi deli.

Najbolj varne in najbolj naravne igrače na svetu

Lesene igrače že od samega začetka veljajo za najbolj varne igrače na svetu. Izdelane so iz zelo trpežnega ter odpornega lesa ter pobarvane z visokokakovostnimi barvami. Slednje je še posebej pomembno zato, ker najmlajši otroci neredko igrače dajejo v usta.

Lesene igrače so povsem varne tudi zato, ker ne oddajajo prav nobene strupene snovi ali barvil. Če otrok pomotoma ali kar tako takšno igračo vrže na tla, pa se ne poškoduje kar tako.

Kreativnost in učenje s pomočjo igrač iz lesa

Večina lesenih igrač je narejena ročno, tudi s strani domačih proizvajalcev. Ti veliko pozornosti posvečajo tudi inovaciji ter poučnosti. Lesene igrače tako zelo hitro dobijo tudi didaktični efekt.

Igrače iz lesa uspešno spodbujajo motoriko, hiter razvoj uma in kreativnost. Tudi zato so takšne igrače še toliko bolj dobrodošle ne samo v domačih prostorih, temveč tudi v vrtcih in v šolah.

Preberite še: S kockami Hubelino lahko osvojite vsako otroško srce

Spoštovanje do narave in okolja

Z nakupom lesene igrače pa pokažete tudi veliko mero spoštovanja do svojega okolja in do narave na sploh. Tudi zaščitni premazi na igračah so povsem neškodljivi za otroke.

Igrače iz naravnega materiala pa so odlična izbira tudi zato, ker so povezane z nostalgijo. Sami veste, da se skoraj prav vsak otrok hitro naveliča skoraj prav vsake igrače. Čeprav se bo naveličal tudi prikupnih vlakcev ali kakšne druge igrače iz lesa, pa jo bo morda v roke ponovno vzel že čez nekaj let.

Pestra izbira najboljših igrač za malčke

Nakupovanje primernih igrač za vaše otroke vam neredko jemlje kar nekaj časa. Še posebej pa, če je specializirana trgovina z igračami od vašega doma ali pa delovnega mesta oddaljena precej kilometrov. Odlična rešitev je zato nakupovanje igrač za otroke preko spleta.

Spletna trgovina z igračami vam postreže s prav tako pestro izbiro najbolj kakovostnih otroških igrač. Izbirate lahko med različnimi materiali, oblikami, barvami. Igrače so nastale pod okriljem preverjenih proizvajalcev, zato je dvom o njihovi kakovosti in učinkovitosti na otroka povsem odveč. Odlična novica spletnega nakupovanja izdelkov za najmlajše pa je še ta, da so cene veliko prijaznejše.